REFLEXA MEDICINSKE ČARAPE

Zbog stresnog tempa, ali i sjedećeg načina života, danas su u svim generacijama sve učestaliji problemi s hladnim stopalima, lošom cirkulacijom, povećanim rizikom od nastanka dijabetesa, kao i samim dijabetesom. Problemi sa stopalima javljaju se u svim vremenskim razdobljima, a osobito početkom ljeta, zbog varijacija temperature, naša su stopala posebno izložena i podložna vanjskim utjecajima.

 

Iako medicinske čarape pretežno koriste oni koji imaju problema sa zdravljem, posebice dijabetičari, nošenje medicinskih čarapa se sve više preporučuje te prakticira i preventivno nošenje takvih čarapa. Nošenje čarapa mogu olakšati i spriječiti mnoge tegobe te se preporučuju: rekreativnim i profesionalnim sportašima, trudnicama, ljudima koji često putuju, kao izvrsna nadopuna kvalitetnoj radnoj obući…
 

Reflexa® čarape su jedne od najnaprednijih medicinskih čarapa trenutno dostupnih na svjetskom tržištu. Razvili su ih vrhunski američki stručnjaci u podijatriji za oboljele od dijabetesa, kombinirajući vlastito višegodišnje iskustvo u liječenju oboljenja stopala te vrhunsku tehnologiju.

Reflexa® čarape su napravljene pomoću vrhunske tehnologije i posebno razvijenih materijala, kao što su Quattroxy™ i Aegis™. Quattroxy™ su specifična vlakna – mikroskopske čestice utkane u čarape koje vraćaju kinetičku energiju u organizam. Postoje brojne studije koje su dokazale da Quattroxy pomaže u cijeljenju rana, smanjuje bol, povećava protok krvi i regulira tjelesnu temperaturu u cijelom organizmu. Aegis™ predstavlja tehnologiju koja deaktivira mikroorganizme koji dolaze u doticaj sa čarapom i na taj način sprječava neugodne mirise.

Reflexa čarape za dijabetičare u Bosni i Hercegovini

 

Na BiH tržištu trenutno je dostupan najprodavaniji model Reflexa® čarapa, a to je Reflexa® Diabetic.

Reflexa® Diabetic pojačava cirkulaciju krvi u stopalima, što smanjuje bolove u nogama i potiče zacjeljivanje rana koje se pojavljuju zbog nastanka dijabetičkog stopala. Dostupno u 3 modela, razvijena za specifične potrebe korisnika : Diabetic, Diabetic Thin (tanka čarapa) i Diabetic Long (dokoljenica).